Voedsel gevraagd

Voedselbank ‘De Eetketen’
Tel. 06-14614630
voedselbankzutphen@gmail.com
www.voedselbankzutphen.nl

Webdesign:  

Inschrijving KvK nr.08142791

Rek.nr: NL91 INGB 0001 4689 99

 t.n.v. Stichting.Voedselbank Zutphen


RSIN-nummer 8168.52.108

De producten die de Voedselbank aan haar cliënten verstrekt zijn van dezelfde kwaliteit als de producten die in de winkel verkocht worden. Dat is mogelijk doordat producenten en winkels deze producten om de één of andere reden niet meer via de reguliere kanalen kunnen afzetten en ze daarom beschikbaar stellen aan de Voedselbank.

Mogelijke oorzaken voor deze gang van zaken zijn bijvoorbeeld:


Hoewel er kwalitatief niets is aan te merken op deze producten, zouden ze vernietigd worden, als ze niet aan de Voedselbank werden gegeven. Het gaat dus niet om voedingswaren waarvan de uiterste houdbaarheidsdatum al verstreken is.


Grote landelijke voedselproducenten en distributeurs hebben vaak al contact met de centrale Voedselbank in Rotterdam en leveren hun spullen af in Rotterdam of laten deze ophalen.

Regionale producenten of leveranciers die liever in de buurt afleveren, verzoeken wij contact met ons of met de regionale Voedselbank Deventer op te nemen.

Voedselproducenten en leveranciers in Zutphen en omgeving kunnen waarschijnlijk ook bijdragen.


Wij nemen de richtlijnen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (waaronder het gesloten houden van de koudeketen) in acht. Bederfelijke producten kunnen gekoeld worden afgehaald met onze aanhanger met koelinstallatie.


Medewerking aan de Voedselbank kan voor u ook voordelen opleveren, waaronder:
- besparing op kosten voor het vernietigen en afvoeren van producten

- voorkomen van verspilling

- vergroten van naamsbekendheid

- maatschappelijke goodwill


Wij horen graag van u!

Voedsel gevraagd